SELECTARE REGIUNE
ziare ziare ziare
ziare
LINKROLL
ziare
Reportaj
ziare
Chirurgi de top la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

Media: 5.00
485 vizite

Chirurgi de top la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova


Munca de chirurg înseamnă sacrificiu, răbdare şi multă atenţie. De cele mai multe ori, viaţa bolnavului se află în mâna medicului care foloseşte bisturiul. Este adevărat că singur nu ar reuşi, ci doar cu întreg colectivul operator, însă chirurgul este pionul principal. “Indiscret în Oltenia” a ales să facă un top al celor mai buni medici chirurgi din Craiova, care au la activ mii de intervenţii chirurgicale.

Dr. Cameniţă a efectuat peste 10.000 de operaţii
Unul dintre cei mai cunoscuţi doctori chirurgi din Craiova este Alexandru Cameniţă, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Orice pacient care a trecut prin mâna neurochirurgului poate spune că Alexandru Cameniţă s-a născut pentru a salva oamenii de la moarte. Practică această meserie din anul 1971, iar de atunci a făcut peste 10.000 de operaţii, chiar dacă acestea nu au putut fi numărate. În fiecare an, efectuează între 400 şi 600 de intervenţii chirurgicale, cele mai multe fiind la coloană şi cap. “Consult pe an şi 2.500 de pacienţi, iar zilnic fac între 2 şi 4 operaţii. Nu mă plâng, pentru că îmi place ceea ce fac. Singurul lucru care mă relaxează între operaţii este muzica clasică sau jazzul, iar uneori cititul”, ne-a mărturisit dr. Alexandru Cameniţă.

“Eu funcţionez ca un mecanism”
Un alt medic chirurg de valoare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova este Marian Munteanu, şeful Clinicii de Chirurgie. În activitatea sa de peste 30 de ani, poate spune că a efectuat câteva mii de operaţii, unele mai uşoare, altele mai dificile. Operează tot ce ţine de patologia chirurgiei generale, de la tiroidă, membre inferioare, pulmonare, intestin şi până la intervenţii chirurgicale plastice. În medie, face 3 operaţii zilnic şi aproximativ 300 pe an. Încearcă să salveze vieţi de dimineaţa de la ora 7.00, până seara la aceeaşi oră. Recordul său a fost în ultima zi a anului trecut, când a efectuat 13 intervenţii chirurgicale. “Îmi place ceea ce fac şi nu simt că obosesc. Eu funcţionez ca un mecanism. În pauzele dintre operaţii, consult pacienţi sau privesc la televizor”, a spus dr. Marian Munteanu.

Dr. Grecu luptă ca pe front în sala de operaţii
Şeful Clinicii de Ortopedie, dr. Dan Grecu,...

de de Mădălina Bălan
2008-01-06
Comentarii
ziare
* Nume:
* Comentariu
ziare