SELECTARE REGIUNE
ziare ziare ziare
ziare
LINKROLL
ziare
Actualitate
ziare

„Ape transfrontaliere - responsabilităţi comune“


Ziua Dunării – 29 iunie – marchează data semnării Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea.
Administraţia Naţională “Apele Române“ organizează cu acest prilej evenimente specifice la nivelul fiecărei Direcţii de Apă, riverane fluviului.
Activităţile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Dunării, sub auspiciile ICPDR, acordă o importanţă deosebită conştientizării şi participării cetăţenilor la eforturile de conservare a fluviului. Obiectivul principal al acestor manifestări este acela de a-i implica pe cetăţenii ţărilor dunărene în multiple activităţi independente sau comune, desfăşurate pe plan local, naţional şi regional.
Cu acest prilej, autorităţile guvernamentale centrale şi locale, municipalităţile, organizaţiile neguvernamentale, asociaţiile, şcolile şi grădiniţele, comunităţile ştiinţifice şi instituţiile religioase sunt încurajate să se implice în organizarea şi desfăşurarea unor activităţi, cum ar fi competiţii sportive nautice, croaziere pe Dunăre pentru cunoaşterea biodiversităţii şi peisajului, concursuri de pescuit, expoziţii, târguri de artă, precum şi diverse manifestări desfăşurate cu implicarea unităţilor de învăţământ.
Direcţia Apelor Jiu organizează vineri, 26 iunie, la ora 10, o şedinţă festivă a Comitetului de Bazin Dunăre - Jiu pentru a marca Ziua Dunării. De asemenea, vor fi organizate, luni, 29 iunie 2009, chiar de Ziua Dunării, o serie de evenimente pe malul bătrânului Danubiu, atât în Mehedinţi, cât şi în Dolj.
Manifestările care se vor organiza cu acest prilej vor avea loc în toate statele dunărene, pentru a marca dorinţa comună a acestora de a-şi uni forţele în sprijinul protejării acestui fluviu unic în Europa.
„Anul acesta, tema propusă de ICPDR atrage atenţia asupra importanţei cooperării statelor din bazin pentru protejarea calităţii apelor: <<Ape transfrontaliere – responsabilităţi comune>> („Shared Waters – Joint Responsibilities“), a punctat Camelia Bărbuţu, purtătorul de cuvânt al D.A. Jiu.

Convenţie europeană
România, Austria, Germania, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Serbia, Republica Moldova, Bulgaria, Croaţia,...

2009-03-30
Comentarii
ziare
* Nume:
* Comentariu
ziare
A2asJkYFE
Am fost la un pas de a trece podul pe jos sau mai bine spus alerge2nd! Anul trecut am fÄcut parte din ehcpia de suport a Duathlonului 1000km Balkan Charity Challenge BucureÅti Sofia BucureÅti. La dus concurenÅ£ii au pedalat, iar la eentors au trecut pe pod alerge2nd. Din cauza durerilor la glezne, am preferat sÄ mÄ menajez pentru ultima parte a traseului, aÅa cÄ n-am mai alergat pe pod Apropo de graniÅ£e trecute la pas, am trecut aÅa Tisa, eentre Solotvino (UKR) Åi Sighetul MarmaÅ£iei
uWgmGHmffSrML
De cc3a2te ori am scris pe forumuri onipia mea asupra ICR-lui, in general, cu exemple si precizari privind declaratiile si activitatea presedintelui acestei institutii de la Bucuresti, mi-au fost cenzurate mesajele. Ma mir ca dupa toate declaratiile facute de acesta d/e poporul romc3a2n, Eminescu, etc azi e inca tot in functie. Noroc ca mai sunt scriitorii aredeleni, care spun ce gandesc, in rest.. silence radio se pare ca asta convine la multi ia incearca sa zici ceva : o sa-ti sara in cap tot felul de mediocritati, cu reprosuri de genul da, tu ce-ai facut? , etc Deci, da, cred cu toata convingerea, ceea ce spune autorul blogului: ICR sprijina alte interese decat cele ale poporului romc3a2n.
izOuKrBssetqukX
Hahahaha. IÂm not too bhirgt today. Great post!