SELECTARE REGIUNE
ziare ziare ziare
ziare
LINKROLL
ziare
Actualitate
ziare

Ziua principalului afluent al Mării Negre, marcată de DAJ Craiova


Dunărea, sărbătorită în Portul Bechet


În cuvântul său, directorul DAJ Craiova, Marin Tălău, a subliniat importanţa păstrării apelor curate şi implicit a unui mediu curat. Acesta a arătat că astfel de acţiuni mai au loc atât la nivelul DAJ Craiova, în judeţul Mehedinţi în organizarea Serviciului de Gospodărire Comunală, cât şi în alte judeţe din ţară, dar şi în ţările riverane fluviului. Ziua Dunării, care se sărbătoreşte începând din anul 2004 este unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale din domeniul apei din acest an. Manifestările dedicate acestei zile se desfăşoară în toate statele dunărene, pentru a marca dorinţa comună a ţărilor de a adopta măsuri şi strategii pentru protejarea fluviului Dunărea, fie că este vorba de fenomene extreme (secetă, inundaţii), fie că este vorba despre poluări accidentale. Obiectivul principal al acestor manifestări este acela de a implica cetăţenii ţărilor dunărene în multiple activităţi independente sau comune, desfăşurate pe plan local, naţional şi regional.

Copiii, preocupaţi de protecţia mediului
Şi cum în orice situaţie cei mai buni mesageri sunt copiii, şi la acţiunile desfăşurate pe malul Dunării, o echipă formată din tineri a participat la „lecţia deschisă“ oferită de specialiştii Laboratorului mobil al DAJ Craiova. Copiii au avut prilejul să vadă cum se recoltează probele pentru analizele de laborator şi chiar să joace pentru câteva momente rolul de biologi marini, dacă se poate spune aşa. Micuţii şi-au etalat cunoştinţele despre fluviul la a cărui sărbătoare au participat şi despre importanţa păstrării unui mediu sănătos. „Dunărea izvorăşte din Munţii Pădurea Neagră din Germania şi străbate cinci ţări până când ajunge în România, unde se varsă în Marea Neagră, în Deltă. Noi trebuie să păstrăm Dunărea curată. Nu trebuie să aruncăm în ea deşeuri toxice“, a spus micuţul Marius Dorinel Ştolică, în vârstă de 11 ani, adăugând că în Dunăre trăiesc o serie de specii de peşti, dintre care a amintit doar câteva: bibanul, somnul, carasul şi altele.

Calitatea şi cantitatea merg mână în mână
Înainte de a participa la lecţia de laborator...

de de Horaţiu Pîrvulescu
2009-04-04
Comentarii
ziare
* Nume:
* Comentariu
ziare
YospCOvIiiXGrSA
Care pe de alta parte nu este deloc un pas mic. Cel ce va veni ma intreb daca are asuarrgie de viata. Si apoi nu era evident ca asa se va intampla? Sau si asta ne-a luat prin surprindere?