SELECTARE REGIUNE
ziare ziare ziare
ziare
LINKROLL
ziare
Actualitate
ziare

100.000 de euro pentru apele oltene


Primii paşi în proiectul european de protejare a mediului din Bazinul Hidrografic Jiu

La sediul Direcţiei Apelor Jiu Craiova a avut loc, joia trecută, prima întâlnire din cadrul proiectului iniţiat de Ministerul Mediului „Soluţii integrate pentru probleme legate de sol şi apă“ – Directiva Generală şi aplicaţia acesteia asupra Bazinului Hidrografic Jiu.
Au fost prezenţi la întâlnire reprezentanţii părţii olandeze, reprezentanţi ai Ministerului Mediului, specialişti în domeniul protecţiei mediului de la instituţii care au legătură cu acest tip de proiect: ARPM Craiova, SNL Oltenia, SC Complexul Energetic Turceni SA, DSP Mehedinţi, DADR Dolj, SC Complex Energetic Rovinari SA, Romag Termo Drobeta-Turnu Severin, SGA Mehedinţi, Gorj, Dolj.
Acest proiect se înscrie în parteneriatul general dezvoltat de Ministerul Mediului din România cu Ministerul Olandez al Locuinţelor, Amenajarea Teritorială şi Protecţia Mediului.  Proiectul finanţat prin programul scurt G2G – facilităţi legate de mediu pentru noile state membre ale UE – are ca scop clarificarea problemelor critice în raport cu poluarea solului şi a apei subterane în România, din punct de vedere tehnic şi instituţional, cu aplicaţie pentru Bazinul Hidrografic Jiu.

Problematica abordată
Propunerea a pornit de la necesitatea de a stabili un cadru general având ca ţintă formularea unor soluţii integrate pentru problemele de poluare a apei şi solului, vizând în ceea priveşte DA Jiu ca instituţie apele subterane şi de suprafaţă, sedimentele şi impactul deşeurilor miniere asupra apei. Toate aceste probleme vor fi abordate integrat cu poluarea solului în diferite zone cu activităţi specifice.
În BH Jiu, reziduurile miniere şi sedimentele poluate determină stagnarea dezvoltării economice ca urmare a impactului asupra mediului, asociindu-se în final şi cu probleme de sănătate a populaţiei. În acest context, proiectul urmăreşte pregătirea unei strategii integrate, inspirată de abordările UE, de a direcţiona aceste rezultate şi de a ghida autorităţile române spre o expertiză care să le permită să se conformeze standardelor şi reglementărilor de mediu ale UE, să aplice direct aceste rezultate pentru a rezolva problemele critice dintr-o serie de regiuni din România. Pentru a putea ajunge la aceste rezultate, este nevoie de o...

2009-06-02
Comentarii
ziare
* Nume:
* Comentariu
ziare
SCbcBKxDyoDAtRQ
Phenmonael breakdown of the topic, you should write for me too!
qyXGhhSVcMxuwZz
Thanks guys, I just about lost it looinkg for this.