SELECTARE REGIUNE
ziare ziare ziare
ziare
LINKROLL
ziare
Actualitate
ziare

Interese apărate cu furci şi pistoale, la Caracal


Zeci de poliţişti şi mascaţi asigură de câteva zile paza în municipiul Caracal, după ce între un grup de cetăţeni rromi şi un om de afaceri a izbucnit la finele săptămânii trecute un scandal, ca urmare a unui incident în trafic şi a folosirii armelor de către afacerist şi oamenii legii.
În cursul serii de sâmbătă, pe o stradă din municipiul Caracal, maşina omului de afaceri Remus Rădoi a fost lovită de un autoturism condus de un cetăţean rrom. În urma incidentului, între pasagerii celor două autoturisme a izbucnit un scandal, în cursul căruia omul de afaceri a tras mai multe focuri cu o armă cu bile de cauciuc, rănind una dintre persoanele din autoturismul condus de cetăţeanul de etnie rromă. În timp ce oamenii legii făceau cercetări, o altă maşină condusă de un cetăţean aparţinând aceleiaşi etnii a lovit uşor o persoană ce asista la scandal. Pentru că scandalul a luat amploare, s-a solicitat prezenţa trupelor speciale, iar poliţiştii de la faţa locului au pus mâna pe pistoale şi au tras şi ei şase focuri de armă, conform afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al IPJ Olt.

Scandal nou, conflict vechi
Conflictul dintre rromii din municipiul Caracal şi Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, este vechi. Primul incident a avut loc în urmă cu aproape şapte ani, când afaceristul a luat decizia de a le interzice rromilor accesul în discoteca pe care o avea. În timp ce acesta punea decizia pe seama comportamentului antisocial al rromilor cărora le-a interzis accesul în discotecă, aceştia îl acuzau de discriminare.
Ultimul scandal între cetăţenii acestei etnii şi omul de afaceri a avut loc la începutul acestei luni, când un rrom a ajuns la spital, bătut fiind de către angajaţii firmei de pază a lui Rădoi. Afaceristul a susţinut că scandalul ar fi izbucnit ca urmare a atitudinii unor cetăţeni rromi care i-ar fi violentat oamenii.  La câteva zile de la scandal, în sediul Poliţiei Caracal a avu loc, în prezenţa şefilor instituţiei, o întâlnire între reprezentanţii rromilor şi omul de afaceri Remus Rădoi, mediată de către Florin Motoi, judecător în Comitetul European al Rromilor Krisintori. Întâlnirea a fost văzută de mass-media drept o judecată ţigănească desfăşurată...

de de Mihaela Bobaru
2009-05-16
Comentarii
ziare
* Nume:
* Comentariu
ziare